Asigurare de bunuri si servicii pentru o viata linistita

Asigurare – atunci cand esti asigurat ai o viata mai linistita

Asigurare – este un mijloc de protectie impotriva pierderilor financiare.

O asigurare in Romania implica plata lunara, trimestriala, semestriala sau anuala catre asigurator.

In schimbul asiguratorul promite sa compenseze asiguratul in cazul unei pierderi acoperite.

Pierderea care se va acoperi este stabilita prin intocmirea unui contract, agreat si semnat de ambele parti: asigurator si asigurat.

Contractul de asigurări se numeste polita de asigurare.

Polita de Asigurari cuprinde conditiile (in detaliu) in care asiguratorul va compensa asiguratul. Suma primita de asigurator pentru acoperirea prevazuta in polita se numeste prima.

Cand te confrunti cu o pierdere acoperita de polita de asigurari, trebuie sa faci o cerere catre asigurator pentru a fi inregistrata.

asigurari auto

Functii asigurare:

Functia asigurări de Repartitie – reprezinta procesul de formare a fondului de asigurari pe seama primei suportate de personale fizice si juridice cuprinse in contractul de asigurari.

Functia asigurări de control – reprezinta modul in care se incaseaza primele de asiguari si alte venituri ale societatii , cum se efectueaza platile cu titlu de idemnizatie de asigurari si cheltuielile de prevenire a riscurilor, etc.

Asigurarea este o ramura a prestarilor de servicii in care o societate de asigurare, in schimbul primelor incasate de la persoanele fizice sau juridice, ofera un serviciu si anume obligatia de a prelua asupra sa efectele negative ale producerii unui eveniment sau complex de evenimente.

asigurari-case

Elemente asigurări:

Asiguratorul – este o persoana juridica, societate de asigurari, care in schimul primei de la asigurat se obliga sa acopere pagubele produse bunurilor sau serviciile asigurate;

Asiguratul – este o persoana fizica sau juridica care se asigura impotriva unor evenimente ce pot aparea (cutremure, incendii, inundatii, furt,etc.).

Se poate asigura si pentru prejudiciul pe care il pot produce unor persoane (asigurari profesionale – avocati, medici, consultanti fiscali).

Beneficiarul asigurarii – poate fi o persoana fizica sau juridica.

Aceasta are dreptul sa primeasca valoarea despagubirii – suma asigurata fara ca aceasta sa faca parte din contractul de asigurari;

Contractantul asigurarii – este specific asigurarilor facultative si reprezinta persoana fizica sau juridica care incheie o asigurare, fara sa fie asigurat;

Contractul de asigurari – este un act juridic prin care se stabilesc raporturile juridice dintre pratile contractante;

Contractul de asigurari este format din mai multe documente:

  • Cerere asigurari;
  • Polita asigurari;
  • Conditii contractuale pentru asigurarea de baza si clauze suplimentare;

Riscul asigurat – este evenimentul care atunci cand se produce, obliga asiguratorul sa plateasca beneficiarului asigurarii, despagubirea / valoarea asigurata;

Evaluarea – este un element specific asigurarilor de bunuri.

Share your love
error: Content is protected !!
Index